donderdag 7 januari 2016

De hongerspelen- Suzanne Collins

Dit is een bloedstollend spannend boek. Ieder jaar moeten een jongen en een meisje uit elk van de twaalf districten in Panem met elkaar moeten vechten om leven en dood, want slechts één iemand overleeft het.




Dit is een fantasieverhaal, maar op een heel realistische manier beschreven. Je leeft meteen mee met de Katniss, de hoofdpersoon. Zij probeert voor haar familie te zorgen nadat haar vader is overleden, maar dat is niet zo makkelijk. Er is geen geld om eten of kleren te kopen en daarom gaat ze vaak jagen, waar Katniss heel goed in is en heeft geleerd van haar vader. Helaas is jagen streng verboden. De kans dat je jezelf zult herkennen in Katniss is groot. Ze is dan wel een stoere meid voor de buitenwereld, maar vanbinnen is ze een kwetsbaar meisje die niets liever wilt dan voor haar familie zorgen.

Ze houdt zelfs zoveel van haar zusje Prim dat ze zichzelf opgeeft om mee te doen aan de hongerspelen wanneer haar zusjes naam op het lootje staat. Elk jaar worden de Hongerspelen gehouden in Panem, het land. Van ieder district moeten één jongen en één meisje de arena in. Daar begint een gruwelijk spel. De Hongerspelen. Van alle kinderen zal slechts één het overleven.



Tijdens het lezen lijkt het net of je echt in Panem bent, het land van Katniss. En dat is heel spannend, geweldig en gruwelijk tegelijk. Je zult dit boek in  één keer willen uitlezen. ‘’De hongerspelen’’ hoort thuis in je boekenkast!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten