donderdag 7 januari 2016

‘Beetgenomen’ van Sandra Glover



Wanneer Debra eindelijk haar eindexamen heeft behaalt besluit ze dit met haar vrienden groots te vieren. Aan haar ouders verteld ze dat ze een groot feest organiseren bij de ouders van een van haar vriendinnen Beth. Wat de meeste ouders van de vrienden van Debra en haar eigen ouders ook niet weten, is dat ze stiekem naar een kroeg gaan om het behalen van hun examen te vieren. De avond verloopt goed, totdat er stiekem iets in Debra’s drankje wordt gegooid. Ineens wordt ze misselijk en beland ze buiten het zicht van haar vrienden. Een onbekende ontvoerd haar nadat ze buiten bewust zijn is geraakt.

Beth heeft al snel door dat Debra verdwenen is en schakelt de politie in, ook brengt ze Debra’s ouders op de hoogte. Enkele spannende dagen volgen waarin het onduidelijk is wie Debra heeft meegenomen en of ze ooit teruggevonden zal worden. In het boek kun je af en toe even door de ogen van de ontvoerder kijken, dit maakt het verhaal extra spannend.

De situatie die in het boek beschreven wordt is er een die zich makkelijk in onze realiteit zou kunnen voordoen. Het is goed om je doormiddel van dit boek bewust te worden van de gevaren die op de loer kunnen liggen. Bovenal is dit gewoon een heerlijk spannend en meeslepend boek dat je wanneer je er eenmaal in begonnen bent, heel moeilijk weglegt.

Zou je graag meer lezen over dit onderwerp, of wil je een ander boek lezen op dit niveau? Klik dan op een van de labels onderaan deze recensie en duik in je volgende boek!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten