zaterdag 9 januari 2016

Meester van de zwarte molen- Otfried Preußler

Krabat is veertien jaar en heeft vreemde dromen over elf grote, zwarte raven die hem aanspoorden om naar de molen te gaan. Wanneer Krabat dit doet raakt hij verwikkeld in een wereld vol zwarte kunst..

Krabat ontwikkeld een mooie vriendschap met molenaarsleerling Tonda. Al snel blijkt dat Krabat terecht is gekomen op een tovenaarsschool voor de zwarte kunsten. Tonda helpt Krabat in het begin door zijn klusjes wat lichter te maken met magie die Krabat nog niet heeft geleerd. Krabat is bang van de molenaar, net als Tonda. Dit is te merken aan de reacties van de jongens op de molenaar. Krabat durft niet tegen hem in te gaan en doet altijd snel wat hem is gevraagd.

Gaandeweg blijkt dat er nog meer vreemde dingen aan de hand zijn op de molen en na enige tijd gaat Tonda dood. Krabat is verdrietig en vraagt zich af of het wel een ongeluk was.

Krabat ontwikkeld zicht door deze gebeurtenissen in een sterk persoon die lijkt op zijn overleden vriend Tonda. Hij beschermt nu de nieuwe leerlingen tegen de Meester en tegen andere leerlingen, en durft nu zelfs in verzet te gaant tegen de Meester. Krabat wil hoe dan ook de spreuk van de zwarte molen breken en doet daar alles aan, zoals tegen de regels in op onderzoek uitgaan, wat erg spannend is om te lezen gezien er al wat doden zijn gevallen die hetzelfde wilden doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten