zaterdag 9 januari 2016

Op blote voeten- Maren Stoffels

Sam heette ooit Samantha en had lang blond haar. Nu heeft ze stekeltjes haar en daar is haar moeder niet blij mee. Sam gaat vaak zwemmen in een meertje in de buurt, waar ze een nieuwe vriendin leert kennen. Bij dat meertje zijn ook vaak twee Engelse mannen, Sam en Elsa vinden het maar enge types.

Tijdens een verjaardagsfeestje blijkt dat Elsa is aangerand door één van de mannen. Je voelt de afschuw van Sam door de bladzijdes heen. Elsa blijkt grote brandwonden te hebben op haar bovenbenen van een ongeluk met een vuurkorf. Dit heeft haar gered van een de enge man, die haar plotseling lelijk vond.

In dit boek zitten alle emoties die je maar kunt verzinnen. Afschuw, van de aanranding van Elsa, medelijden  wanneer je erachter komt hoe rot Sam het thuis heeft en blijdschap wanneer Sam haar grote liefde vindt. Een boek dat teveel onderwerpen heeft om op te noemen, maar wat iedereen gelezen moet hebben. De boodschap van Maren Stoffels in ‘Op blote voeten’ is voor iedereen een heel leerzame.

Is dit jouw favoriete boek? Dan is 'Een weeffout in onze sterren' van John Green de volgende! Je kunt dit boek vinden door op ''John Green'' te klikken in het menu aan de rechterkant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten