zaterdag 9 januari 2016

Zomer, zee en zoute zoenen- Maureen Johnson

Clio is dol op schilderen en heeft een baantje gekregen in een schilderwinkel, waar een heel leuke jongen werkt. Helaas krijgt Clio geen kans hem mee uit te vragen, want ze moet naar haar vader tijdens de vakantie.

Haar vader werkt als archeoloog en is op zoek naar een bepaalde steen die hij hoop te vinden ergens in zee. Clio moet mee en ontdekt daar dat er nog meer leuke jongens zijn en dat er nog veel meer mensen op zoek zijn naar de steen, die tot alles in staat zijn om deze in handen te krijgen.

In eerste instantie voel je mee met Clio. Ze heeft eindelijk haar droombaantje en plotseling stuurt haar moeder haar naar Italiƫ, terwijl ze dat niet wil! Maar dit krijgt al snel een positieve wending. Clio wordt verliefd op de assistent van haar vader en na een tijdje begint ze zelfs de tocht leuk te vinden en wil ze maar al te graag meehelpen met het onderzoek.

Kortom, een vrolijk zomerboek met af en toe een spannend stukje, bijvoorbeeld wanneer rivaliserende architecten de steen ook willen hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten