zaterdag 9 januari 2016

Verwelken- Lauren Destefano

In de wereld van Rhine (zestien jaar) worden vrouwen niet ouder dan twintig jaar. De mannen worden niet ouder dan vijfentwintig jaar. Een dodelijk virus verwoest de wereld. Alleen de beste vrouwen overleven.

Vrouwen zijn niet veilig. Ieder moment van de dag kunnen zij ontvoerd worden door handelaren die de meisjes verkopen. Door het virus zijn er bijna geen volwassenen meer en kunnen de mensen uitsterven. Daarom moeten de meisjes snel trouwen. Doen zij dat niet, dan wacht hen een afschuwelijk lot.

Hier kun je de boektrailer vinden om nog wat meer sfeer te proeven van het verhaal. Let op, de video is in het Engels.

Dit is gelukkig een fantasieverhaal, maar vanaf de eerste bladzijde heb je het idee dat je echt leeft in de wereld met het virus. Je leeft mee met Rhine en haar broer. Wanneer Rhine ontvoerd is komt haar broer daar pas later achter. Je kunt zijn wanhoop voelen door de pagina's heen. Omdat hij haar altijd heeft beschermd heeft hij het gevoel dat hij een slecht mens is nu ze toch weg is. Tegelijkertijd voelt Rhine zich schuldig dat ze in haar eentje is gaan wandelen.


Als je dit boek eventjes weglegt zal dit niet voor lang zijn, het futuristische verhaal blijft de hele dag in je hoofd hangen, en het zal met elke bladzijde spannender worden.

Dit boek is een boek dat je absoluut gelezen moet hebben. Maar let op! Zorg dat je geen afspraken hebt en zet een flinke pot thee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten