zaterdag 9 januari 2016

Vlinders- Simone van der Vlugt

Zoë staat op het schoolplein en ziet een jongen staan, die naar haar lacht. Maar wanneer Zoë het over hem heeft met haar vriendin, zegt deze dat er helemaal geen jongen staat...

Zoë komt erachter dat de jongen die naar haar lachte op het schoolplein geen echte jongen is. Hij is doodgetrapt het op schoolplein. De daders zijn nooit gepakt ondanks dat het voorval is gefilmd. Zoë is paranormaal begaafd en wil Olaf, de overleden jongen, helpen door de daders op sporen en bewijs te verzamelen. Geen makkelijke opgave, niemand wil Zoë geloven.

Simone van der Vlugt blijkt een ster in het beschrijven van emoties. Wanneer Zoë naar de vader van Olaf gaat om te vertellen dat ze contact heeft met hem geloof hij haar niet. Dat moment is frustrerend om te lezen omdat je zelf weet dat ze wel de waarheid spreekt. Je zou de man gewoon aan zijn kraag willen trekken en roepen dat hij niet zo stom moet doen. Helaas kan dat niet en is het dan ook mooi om te lezen dat hij na een tijdje Zoë wel wil geloven.



Vlinders is een prachtig boek die je meesleept in de wereld van Zoë op zoek naar antwoorden en bewijzen. Je maakt de tegenslagen mee maar ook de hoogtepunten en de uiteindelijke, onverwachte, ontknoping.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten