donderdag 7 januari 2016

'Dwaalspoor in de diepte' van Tanja de Jonge

Dit is het allereerste boek dat Tanja de Jonge schreef, het is een spannend verhaal dat zich in haar zelfbedachte wereld afspeelt. Niemand is te vertrouwen in dit boek, zelfs de leraren van hoofdpersonen Rowin en Caro niet. Wanneer ze stiekem de begrafenis van meneer Mees bijwonen, zijn ze getuige van vreemde gebeurtenissen, waarbij hun lerares Nederlands betrokken is. Steeds meer vreemde gebeurtenissen doen zich voor en wanneer de vader van Rowin zelfs een vreemde ziekte krijgt gaan ze actief op onderzoek uit.

Het boek is spannend geschreven, niets is wat het lijkt. Rowin en Caro brengen steeds meer geheimen aan het licht. Ze komen terecht in een onderwaterwereld en maken kennis met een heel nieuw volk, de Maris. In de onderwaterwereld worden vreemde experimenten uitgevoerd en ze moeten absoluut niet laten weten dat ze normale mensen zijn. In de gewone wereld komen ze erachter dat lang niet iedereen laat zien wie hij daadwerkelijk is, wie is Maris en wie is mens?

Caro en Rowin zijn niet bang om op onderzoek uit te gaan. Ze deinzen nergens voor terug. Het boek is vlot geschreven en blijft je aandacht vasthouden, omdat er steeds een nieuwe ontdekking wordt gedaan. Een onwerkelijk, vermakelijk en spannend verhaal.

Zou je graag meer lezen over dit onderwerp, of wil je een ander boek lezen op dit niveau? Klik dan op een van de labels onderaan deze recensie en duik in je volgende boek!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten