donderdag 7 januari 2016

'Kleur bekennen' van Hans Mijnders

Xander is geen heel sociale jongen. Hij is verliefd op Lianne, maar Lianne ziet Lorenzo meer zitten. Het zit hem allemaal niet mee, totdat hij Richard leert kennen. In het begin vertrouwd hij hem niet erg, maar wanneer hij Richard beter leert kennen vallen zijn zorgen weg. Richard spuit graag graffiti en Xander vindt dat maar wat interessant. De kolderdag op school komt steeds dichterbij, dit is de laatste schooldag waarop iedereen iets geks mag bedenken om te doen. Lorenzo probeert iedereen over te halen om een gewaagde grap uit te halen en Richard begint ook veel van Xander te vragen. Kiest hij voor zichzelf of voor zijn nieuwe vrienden?

Xander staat dus voor een aantal lastige keuzes in het boek. Gaat hij zijn vrienden verraden of zullen zijn vrienden hem verraden? Ook is hij verliefd op Lianne maar zij is verliefd op Lorenzo. Lorenzo houdt haar aan het lijntje, wat Xander bijna niet aan kan zien. Richard zet hem aan tot dingen die hij eigenlijk liever niet zou doen. Herkenbare situaties voor iedere middelbare scholier.


Een boek over de middelbare school, foute vrienden, onbeantwoorde liefde, graffiti en verraad. Ookal loopt Xander tegen de nodige problemen en moeilijke keuzes aan, er zit een kans in dat alles toch nog goed afloopt op het einde. Of dat ook daadwerkelijk zo is, daar moet je zelf achter komen!

Zou je graag meer lezen over dit onderwerp, of wil je een ander boek lezen op dit niveau? Klik dan op een van de labels onderaan deze recensie en duik in je volgende boek!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten